Categorie: Uncategorized

juni 18, 2021

Per 1 juli 2021 stopt onze diabetes verpleegkundige Thea van Hooff haar werkzaamheden voor de huisartsen. Zij is voor vele patiënten met diabetes jarenlang een vertrouwd gezicht geweest. Totdat er een opvolger wordt gevonden kunt u terecht bij uw eigen huisarts en praktijkondersteuner voor vragen omtrent uw diabetes.

Posted in Uncategorized
maart 27, 2020

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

LEVENSEINDEWENSEN RONDOM COVID-19

Vrijwel iedereen hoopt op een lang en gezond leven. Het is echter een zekerheid dat aan het leven een einde komt. Wanneer dit einde er zal komen is vaak een onzekerheid. Nadenken en praten over dat einde en over het proces van sterven is niet makkelijk. Zowel patiënten als dokters vinden het vaak een moeilijk onderwerp. Toch is het heel belangrijk om op tijd met uw dokter te praten over uw wensen en verwachtingen rond uw levenseinde. Het gebeurt helaas vaak dat de situatie zo snel verloopt dat deze wensen niet uitgesproken of gerealiseerd kunnen worden. Daarom is het verstandig om hier vooraf over na te denken en dit bespreekbaar te maken met uw omgeving en met uw huisarts. Zo kunt u ervoor zorgen dat u in het laatste deel van uw leven de zorg krijgt die bij u past.

Normaliter proberen wij als artsen het gesprek over het levenseinde aan te gaan in een rustige setting, het liefst op het moment dat het levenseinde nog niet in zicht is. Echter in deze onzekere periode met de COVID-19 pandemie zien we dat er een grote groep patiënten is die zuurstof behoeftig wordt, waarvan een deel uiteindelijk moet worden opgenomen op de intensive care (IC) om daar beademd te worden. Op de intensive care worden deze mensen in slaap gebracht en krijgen een buisje in hun keel waarop een beademingsapparaat wordt aangesloten. Het beademingsapparaat kan de ademhaling ondersteunen of  in sommige gevallen zelfs helemaal overnemen. Gemiddeld verblijft iemand 2-4 weken aan de beademing op een intensive care afdeling. Dit is een zwaar traject, waarbij de conditie van de patiënt vóóraf  heel bepalend is voor of en hoe de patiënt na deze periode zal herstellen. 50% van de mensen die momenteel met COVID-19 op de IC belanden overleven dit helaas niet.

Omdat er nu sprake is van een zeer uitzonderlijke maar helaas zeer reële dreiging willen wij u allen vragen na te gaan denken over wat een besmetting met het coronavirus voor u als individu zou kunnen betekenen.

De twee belangrijkste vragen die wij u willen stellen zijn:
-In het geval dat uw hart ermee stopt, wilt u dan nog gereanimeerd worden?
-In het geval dat u zelf niet meer in staat bent om zelfstandig te ademen, wilt u dan beademd worden op een intensive care?

Graag gaan wij hierover het gesprek met u aan.

 

Posted in Uncategorized
maart 13, 2020

Vanwege het Corona virus worden de normale controles voor de ketenzorg (Diabetes Melitus/Cardio vasculaire risico management en ouderenzorg) uitgesteld.

Posted in Uncategorized
september 19, 2019

Heeft u een uitnodiging ontvangen voor de griepvaccinatie dan kunt u op vrijdag 15 november vanaf 14:00 tot 17:00 terecht op de praktijk voor de griep vaccinatie.

Heeft u geen uitnodiging ontvangen maar wilt u wel graag in aanmerking komen neem dan contact op met de assistente.

Posted in Uncategorized
mei 4, 2019

Het RIVM adviseert vakantiegangers om hun baby’s vervroegd te laten inenten tegen mazelen als ze naar landen reizen waar mazelen zijn uitgebroken. 

In verschillende Europese landen zijn er uitbraken van mazelen, vooral in Roemenië en Oekraïne. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) adviseert ouders om hun baby’s vanaf 6 maanden vervroegd in te enten als ze reizen naar die landen. In landen met kleinere uitbraken (zoals Polen, Tsjechië, Slowakije, Italië, Frankrijk, Bulgarije en Litouwen) is vervroegd inenten niet nodig. Bij andere vakantiereizen en bij verblijf op een camping of in een hotel is vervroegde inenting ook niet nodig. 

Op de landenlijst van het RIVM staat een overzicht van landen met een verhoogd risico op mazelen. 

Normaal krijgen peuters op de leeftijd van 14 maanden een zogeheten BMR-inenting (bof, mazelen en rode hond). De vervroegde inenting moet altijd na de eerste verjaardag herhaald worden.

De vervroegde inenting gaat via het consultatiebureau.

BronRIVM, Nederlands Huisartsen Genootschap

Posted in Uncategorized
mei 1, 2019

Bent u buiten of in de tuin geweest? Controleer uzelf en uw kinderen goed op teken. Check vooral de oksels, liezen, knieholtes, nek en achter de oren. Ontdekt u een teek, verwijder deze dan direct met een puntig pincet en schrijf de datum en de plek van uw lichaam op.

Teken zijn erg klein, 1 tot 3 millimeter. Ze komen vooral voor van maart tot november, als het warmer is dan 7 graden. Sommige teken zijn besmet met bacteriën. Ze kunnen dan ziekten overdragen, zoals de ziekte van Lyme. De kans daarop is klein.

Bekijk de films op Thuisarts.nl voor meer uitleg hoe u een teek verwijdert en hoe u de ziekte van Lyme kunt herkennen

Neem contact op met uw huisarts:

  • als het niet lukt de teek te verwijderen
  • als de teek 24 uur of langer in uw huid heeft gezeten
  • als u dagen tot 3 maanden na een tekenbeet klachten krijgt, zoals 
    • een grote rode vlek of ring die langzaam groter wordt,
    • griepachtige verschijnselen of
    • gewrichtsklachten.

Bron: Nederlands Huisartsen Genootschap

Posted in Uncategorized