Griepvaccinaties

oktober 9, 2020

Griepvaccinaties 

Griep wordt veroorzaakt door het Influenza virus. Het RIVM adviseert mensen met een verhoogd risico op een ernstig verloop zich te laten vaccineren tegen de griep. Als u in deze groep valt, krijgt u eind oktober een uitnodiging voor deze vaccinatie. De datum voor de griepprik is dit jaar 11 november. Griep komt vrijwel alleen voor in de winter, met een piek tussen januari en maart.  Nadat u de griepprik heeft gekregen, duurt het twee weken voordat uw lichaam voldoende afweerstoffen heeft aangemaakt.

Wegens de coronacrisis is er dit jaar voor gekozen de griepprik te geven in de sporthal aan de dokter Mansveltkade. Hier kan worden voldaan aan de preventieve adviezen die het RIVM heeft gegeven. We verzoeken u een neus-mondmasker te dragen en 1,5 meter afstand van andere te houden bij het halen van de griepprik. Om drukte te voorkomen is er een indeling gemaakt in tijdsblokken. In de uitnodiging vindt u in welk tijdsblok u valt. Wij verzoeken u niet te vroeg te komen, u wordt pas gevaccineerd in uw tijdsblok. Er zijn voor dit jaar meer prikken besteld dan andere jaren.

Als u niet in staat bent om op 11 november te komen, kunnen we bij hoge uitzondering een datum plannen na 11 november. We hopen op uw begrip.

Indien u op eigen verzoek een griepprik wenst, kunt u contact opnemen met de praktijk. U kunt dan op eigen kosten een vaccinatie krijgen, na 11 november. Kosten voor de prik zijn ongeveer 35 euro bij de apotheek. Kosten voor het zetten van de injectie zijn 30 euro.

Voor verdere informatie kunt u kijken op https://www.rivm.nl/griep-griepprik/griepprik

Posted in Praktijk Nieuws